Aktuellt
Biografi
Lyssna
Medlemmar
Recensioner
Kontakt
Bilder
Gästbok
Press
Länkar
Biografi

Hur Vila bildades
Vila bildades 2002 av Karin HÄkansson, gruppens sÄngerska. Det hela startade med Karins nyfikenhet att prova ett par finurliga arrangemang av svenska psalmer som lÄg oanvÀnda. Hon samlade ihop nÄgra vÀnner som provade arrangemangen och alla kÀnde instinktivt att den svenska psalmskatten borde bevaras och föras vidare till nya generationer. Det blev gruppens mÄl, och verktyget blev att arrangera bÄde nyskrivna och gamla psalmer pÄ ett nytt sÀtt. Gruppen bestod initialt av trummor, bas, piano och sÄng men kompletterades ganska snart med en saxofonist.

Skivdebuten
PĂ„ Vilas första skiva som slĂ€pps i mars 2006 finns kĂ€nda psalmer sĂ„som ”Se jag vill bĂ€ra ditt budskap, Herre” i svĂ€ngig afrikansk tappning till den mer okĂ€nda ”Som ett sandkorn” och en avskalad version av ”O Herre i dina hĂ€nder”. En tydlig ton av jazz och improvisation finns med i varje arrangemang, men Vila lĂ„ter sig aldrig hamna helt och hĂ„llet i nĂ„got musikalisk fĂ„ra dĂ„ man vill att publik i alla Ă„ldrar och smaker ska kunna ta till sig arrangemangen.

Framtiden
Gruppen turnerar gÀrna runt om i Sverige, och har Àven spelat i bÄde tv och radio. Vila gör bÄde konserter och gudstjÀnster och arbetar ibland tillsammans med körer dÄ utvalda psalmer har kompletterats med körarrangemang.
Webbdesign: John Hćkansson 2006