top of page

BIOGRAFI

"Karin Hassle har med stor kreativitet och friskt nytänkande utvecklat nya idéer kring musikämnets innehåll och roll i grundskolan"     

- Pär Lindström, Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för Svensk Musik

Utbildad på Musikhögskolan i Piteå. Studerat till musikpedagog och sångpedagog. Specialicerade sej då också i främmande musik. Åkte bland annat till Gambia och fördjupade i deras olika musikkulturer. Jobbar nu som Adjunkt i Didaktik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Skrivit ett ämnesintegrerat läromedel om Hip-hop med Andreas Andersson. Komponerar barnsånger och turnerar med olika barnproduktioner i Sverige. Håller mycket föreläsningar på konferenser och fortbildningar ute på skolor i landet. Frilansar som sångerska i alla möjliga sammanhang. Har även skrivit ett läromedel åt Natur och Kultur - En metodbok i musik som heter Glädje, lek och musik. Den innehåller bland annat 10 förskolehits. Skrivit barnsångerna i samlingen Under Samma himmel och boken Hip-hop boken utgiven på Gerhmans musikförlag.

Meriter

Musik

Har jobbat med olika artister bland annat Lousie Hoffsten, Staffan Hellstrand, Fred Appelquist, Michael Ruff, Roland Utbult och Bengt Johansson, Salem Al Fakir. Är sångerska i jazzbandet vila. Sjungit i gospelkören The Masters Voice och i gospelkören By Grace

 

 

Priser

Tilldelats priset "Fjädern 2010", ett kvalitetspris som vänder sig till framgångsrika pedagoger inom utbildningsväsendet i Nacka. Fått priset "Sveriges mest innovativa lärare 2006" av Microsoft. Tilldelats "Rosenborgs - Gehrmans Pedagogstipendium " av Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för Svensk Musik.

 

 

Skivor & böcker

Vilas skiva "Ps- Psalmer på nytt sätt

Barnskivan "Under samma himmel" utgiven på Gehrmans musikförlag

Författare till Hiphop boken (Gehrmans musikförlag) Glädje, lek och musik (Natur och kultur)

Välkommen till jorden, där en av mina sånger är med i samlingen (Gehrmans musikförlag)

Skrivit huvudtemasången till Natur och Kulturs app Qnoddarnas värld.

Skrivit huvudtemasången till barnprogrammet PolarÖn

bottom of page